ROERGEBAKKEN RUNDVLEES MET BLOEMKOOL

tekstbestand

Roergebakken Rundvlees met Bloemkool, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Het is een vrij eenvoudig roerbak gerecht met kogelbiefstuk en bloemkool.
De bloemkool moet nog beetgaar zijn als het gerecht bereid is.

De kogelbiefstuk is door de slager zo weinig mogelijk bewerkt, mooi van de vliezen afgesneden en niet geplet.
Hierdoor is het vlees goed stevig gebleven en is het vrij gemakkelijk om dunne plakjes te snijden.

De vissaus is vrij zout, dus extra zout toevoegen is niet nodig.

Bereidingstijd: ongeveer 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

350 gram kogelbiefstuk,
350 gram bloemkoolroosjes,
250 gram champignons,
1,5 theelepel bloem,
125 milliliter heet water,
0,5 blokje rundvleesbouillon,
2 eetlepels vissaus (Nam Pla),
1 theelepel oestersaus,
1 ui,
3 teentjes knoflook,
1 eetlepel rijstkiemolie,
4-seizoenenpeper uit de molen,
enkele blaadjes koriander of bladpeterselie voor de garnering.

Voorbereidingen:

Verkruimel het halve blokje rundvleesbouillon en los het op in het hete water en laat het afkoelen.

Snijd de kogelbiefstuk in dunne plakjes van 2 à 3 millimeter dik.

Doe de reepjes kogelbiefstuk in een kom en giet er 1 eetlepel vissaus over.
Maal er 4-seizoenenpeper over en roer alles goed door elkaar.
Laat het minimaal 20 minuten marineren.

Wanneer de rundvleesbouillon helemaal koud is 1 eetlepel vissaus, de oestersaus en de bloem toevoegen en alles goed door elkaar roeren.

Snijd de ui in de lengte in 8 parten en hak de knoflook fijn.

Maak de ui schoon, en snijd het in de lengte in 8 parten.

Snijd de bloemkoolroosjes in kleine roosjes.

Bereiding:

Verhit de rijstkiemolie in een wok en roerbak de uien en de knoflook totdat de uien zacht zijn en knoflook goudbruin is.

Voeg de bloemkool en de champignons toe en laat het gerecht op een matig vuur ongeveer 4 minuten bakken, af en toe omscheppen en omgooien.

Voeg het vlees toe en bak het totdat het lichtbruin is.

Schenk al roerend het bouillonmengsel erbij, blijf doorroeren totdat de saus dik is geworden.
Mocht de saus niet indikken dan kan u 1 eetlepel maïzena opgelost in 2 eetlepels water toevoegen en laat er dan heel even de kook over komen terwijl u alles goed doorroert.

Schep het gerecht in een grote kom en strooi er enkele blaadjes koriander erover.

Heerlijk met drooggekookte witte rijst.

Eet smakelijk!

Tip:

Mocht u niet van koriander houden, dan kunt u deze vervangen door bladpeterselie.

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Juli 2010.