ROERGEBAKKEN RUNDVLEES MET PAPRIKA EN BAMBOESCHEUTEN

tekstbestand

Roergebakken rundvlees met paprika en bamboescheuten, een gerecht uit Vietnam bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk gerecht met een zacht zoete smaak.
Het is een eenvoudig en snel recept met weinig werk.

Bereidingstijd: ongeveer 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

1 eetlepel rijstolie,
450 gram lendenbiefstuk,
3 lente-uitjes,
2 teentjes knoflook,
140 gram bamboescheuten uit blik (uitgelekt),
1 grote groene paprika,
2 eetlepels vissaus (Nam Pla),
0,2 liter heet water,
0,25 blokje runderbouillon,
1 eetlepel rietsuiker,
2 theelepels maïzena vermengd met wat water.

Voorbereiding:

Plet de knoflook en hak het grof.

Verwijder het zaad en de zaadlijsten van de groene paprika en snijd het in reepjes.

Snijd de lente-uitjes in stukjes van 1 centimeter.

Snijd het vlees in dunne plakjes.

Los het bouillonblokje op in het hete water.

Bereiding:

Verhit de rijstolie in de wok op hoog vuur en roerbak het rundvlees samen met de knoflook.

Zodra het vlees bijna helemaal verkleurd is de bamboescheuten en de groene paprika toevoegen.
Roerbak dit gedurende 2 minuten.

Roer de vissaus (Nam Pla), runderbouillon en het rietsuiker erdoor.
Laat alles gedurende een paar minuten koken onder voortdurend roeren.

Doe vervolgens de lente-uitjes erbij en meng alles goed door elkaar.

Bind het vocht met de maïzena en dien het gerecht meteen op.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 Augustus 2010.