EnglishBOS EN ZEE (Kastanjechampignons met garnalen)

tekstbestand

Bos en Zee is een eenvoudig voorgerecht gemaakt van kastanjechampignons en garnalen en een snel gerecht dat binnen 15 minuten op tafel staat. Een origineel recept van de Happy Chief Cook.

Dit recept is een eenvoudig gerecht en een snel gerecht.

Bereidingstijd: ± 15 minuten.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

125 gram roze garnalen,
250 gram kastanjechampignons,
1 theelepel aromaatpoeder met tuinkruiden (knorr),
2 à 3 blaadjes gesneden ijsbergsla,
1 eetlepel fijngehakte peterselie,
4 kleine augurken in de lengte in vieren,
20 zilveruitjes,
2 tenen knoflook fijngehakt,
2 artissjokharten,
2 romanotomaten in partjes gesneden,
3 eetlepels olijfolie.

Bereiding:

Snijdt de kastanjechampignons in plakjes.
Was de sla, en sla hem droog.
Leg de sla op twee bordjes.

Bak de kastanjechampignons in olijfolie samen met de knoflook.
Na driekwart van de baktijd (ongeveer 3 minuten en 15 seconden) de aromaatpoeder er over strooien.
Dan nog ongeveer 1 minuut en 45 seconden doorbakken totdat ze gebakken zijn.

Wanneer de kastanjechampignons gebakken zijn het vuur uit doen.
Doe de garnalen erbij en het geheel enkele malen omgooien waardoor de garnalen opgewarmd worden.
Daarna alles gelijk op de borden over de sla verdelen.

Garneren met de augurkjes, zilveruitjes, romanotomaten, en artissjokharten.

zo warm mogelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, herzien op 30 Juni 2013.