EnglishGARNALENCOCKTAIL MET WHISKY-COCKTAILSAUS

tekstbestand

Een garnalencocktail met een heerlijk romige whiskycocktailsaus bereid met echte single malt whisky en slagroom. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Deze garnalencocktail met whisky-cocktailsaus is een origineel recept van de Happy Chief Cook.
De whisky-cocktailsaus heeft een volle romige smaak en is bereid met single malt whisky en echte slagroom.

Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

500 gram roze garnalen,
125 ml slagroom lobbig geklopt (Zaanse Hoeve),
2 eetlepels mayonaisse,
2 à 3 theelepels tomatenketchup,
1 scheutje maggi hot aroma of worchestersaus,
1 theelepel franse mosterd,
snufje zout,
1 à 2 eetlepels single malt whisky (bv. The BALVANIE aged 10 years),
1 theelepel paprikapoeder,
80 gram ijsbergsla met tuinkruiden,
12 romaatjes (mini roma tomaten),
4 halve schijfjes citroen.

Bereiding:

Leg de ijsbergsla met tuinkruiden op een schaaltje.
Doe de garnalen er bovenop, en leg 2 romaatjes langs de rand.
Meng de overige ingrediënten met elkaar.
Proef het, en maakt het op smaak af.
Giet het daarna over de garnalen.

Serveer het koud.

Serveertip:

Serveer het met een schijfje citroen langs de rand van het schaaltje.
Het citroensap geeft een frisse smaak aan het gerecht.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.