EnglishKIPRAGOUT

tekstbestand

Bladerdeeg-pasteitjes met kipragout. Een origineel voorgerecht van de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 40 à 55 minuten.
Aantal pasteitjes: 12.

Ingrediënten:

1 eetlepel zonnebloemolie,
zeezout,
400 gram kipfilet,
1 teentje knoflook (fijn gehakt),
1 grote harde ui (zeer fijn gesnipperd),
1 trostomaat (in dunne plakjes),
1 eetlepel kipkruiden,
1,25 liter water,
3 eetlepels bloem,
4-seizoenen peper,
12 bladerdeeg-pasteitjes.

Bereiding:

Maak de kipfilet schoon.

giet de zonnebloemolie in de wokpan samen met wat zeezout.
Bak de kipfilet rondom aan, zodanig dat alles wit verkleurt is.

Voeg de knoflook, ui en tomaat toe en bak het even door.

Vervolgens de kipkruiden toevoegen en 0,25 liter water.

Laat het vervolgens stoven gedurende 30 tot 45 minuten, maar keer de kipfilet regelmatig om en roer de inhoud elke keer even om.
Mocht het water te snel verdampen, dan kunt u water toevoegen.

Na het stoven haalt u de kipfilet uit de pan en snijdt u 1 kipfilet in kleine blokjes en de andere kipfilet helemaal fijn.

Laat het stoofvocht inkoken totdat er bijna niets meer over is onder voortdurend roeren om aanbakken te voorkomen.

Voeg de bloem toe en roer deze er goed doorheen.
Roerbak het gedurende 1 minuut en giet er vervolgens 1 liter water bij.
Blijf goed roeren totdat het helemaal gebonden is.

Voeg alle kip erbij.
Roer alles goed door elkaar en breng het op smaak met zeezout en 4-seizoenen peper.

Verwarm de bladerdeeg-pasteitjes volgens gebruiksaanwijzing.

Vul de pasteitjes met de ragout.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 11 Februari 2009.