PORTO BELLO MET HONGAARSE SALAMI

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met Grana Padano (geraspte kaas), Cheddar en Hongaarse Salami uit de oven. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
4 eetlepels Grana Padano (geraspt),
4-seizoenen peper,
African Original Zeezout mix met groene kruiden (Fair Trade),
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
320 gram Hongaarse salami (AH Excellent),
4 plakjes cheddarkaas,
4 blaadjes ijsbergsla,
4 tomaten.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Voeg bij het zaad de Grana Padano.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Vul de Porto Bello met het kaasmengsel.
Leg er een laagje Hongaarse salami in (40 gram), zodanig dat het in de Porto Bello zit.

Pak een velletje cheddarkaas en leg deze op de Hongaarse salami, zodanig dat alles binnen de rand valt.
Leg hier bovenop weer een laagje Hongaarse salami (40 gram).

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
Zet ze in de oven.
Stel de hete-luchtoven in op 200° Celcius.
Laat ze 20 minuten in de oven garen.

Snijd de blaadjes ijsbergsla klein.
Verdeel de ijsbergsla over de bordjes in een cirkel.
Snijd de tomaten doormidden en vervolgens in dunne schijfjes.
Verdeel deze op de rand van het bordje.
Strooi een beetje 4-seizoenen peper en zeezout mix over de tomaten en ijsbergsla.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 30 juni 2008.