PORTO BELLO MET KAAS EN KASTANJECHAMPIGNONS

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met 3 soorten kaas en kastanjechampignons. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
8 kastanjechampignons,
4 eetlepels oude Old Amsterdam kaas (geraspt),
8 eetlepels Grana Padano (geraspt),
4-seizoenen peper,
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
8 plakjes Cheddarkaas,
8 blaadjes ijsbergsla,
2 trostomaten.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Hak vier kastanjechampignons fijn en voeg dit bij het zaad in de kom.
Voeg er vervolgens toe in de kom, de Old Amsterdam kaas, de Grana Padano kaas en een beetje 4-seizoenen peper naar smaak.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Vul de Porto Bello met het kaas-champignonmengsel.
Leg er een plakje Cheddarkaas erbovenop.

Snijd de overige 4 kastanjechampignons in dunne plakjes en verdeel deze over de Porto Bello's.
Leg hier bovenop weer een plakje Cheddarkaas.

Verwarm de oven voor op 180° Celcius (hete lucht oven op 160° Celcius).

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
Zodra de oven voorverwarmd is, de Porto Bello's op de aluminiumfolie de oven in.
Laat ze 15 minuten in de oven garen.

Snijd 8 blaadjes ijsbergsla klein en verdeel dit in een cirkel over de bordjes.
Snijd de trostomaten doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Verdeel de schijfjes trostomaat over de bordjes in een cirkel op de ijsbergsla.
Strooi een beetje 4-seizoenen peper over de tomaten.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 juni 2008.