PORTO BELLO MET KAAS EN CHORIZO CULAR

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met 2 soorten kaas en Chorizo Cular. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
8 eetlepels Grana Padano (geraspt),
4-seizoenen peper,
zout,
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
4 plakjes Cheddarkaas,
12 plakjes Chorizo Cular (Spanje),
4 à 8 blaadjes ijsbergsla,
2 trostomaten.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Voeg bij het zaad de Grana Padano.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Leg er een plakje Chorizo Cular erin.
Vul de Porto Bello met het kaasmengsel.
Leg er weer een plakje Chorizo Cular in.
Leg er een plakje Cheddarkaas erbovenop.
En hier bovenop nog een plakje Chorizo Cular.

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
Zet ze in de oven.
Stel de hete-luchtoven in op 180° Celcius.
Laat ze 15 tot 20 minuten in de oven garen.

Snijd de blaadjes ijsbergsla klein en verdeel dit in een cirkel over de bordjes.
Snijd de trostomaten doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Verdeel de schijfjes trostomaat over de bordjes in een cirkel op de ijsbergsla.
Strooi een beetje 4-seizoenen peper en zout over de tomaten.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 13 juni 2008.