PORTO BELLO MET KAAS EN PASTRAMI

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met 3 soorten kaas en Pastrami. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 35 à 40 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
8 eetlepels Goudse Jong (gemalen),
4-seizoenen peper,
zout,
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
4 plakjes Cheddarkaas,
16 plakjes Pastrami (volgens Amerikaans recept) (AH Excellent),
4 plakjes rookkaas,
4 à 8 blaadjes ijsbergsla,
2 trostomaten.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Voeg bij het zaad de Goudse Jong.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Leg er een velletje Pastrami erin
Vul de Porto Bello met het kaasmengsel.
Leg er weer een velletje Pastrami in, zodanig dat het in de Porto Bello zit.
Leg er een plakje Cheddarkaas erbovenop en vouw de puntjes die naar buiten steken om zodat alles aan de binnenkant zit.
En hier bovenop nog een velletje Pastrami.
Vervolgens een plakje rookkaas.
En daar bovenop weer een velletje Pastrami.
Strooi er nog wat versgemalen 4-seizoenen peper erover.

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
maak er een pakketje van.
Zet ze in de oven.
Stel de hete-luchtoven in op 180° Celcius.
Laat ze 15 tot 20 minuten in de oven garen.

Het pakketje met de gevulde Porto Bello

Haal ze uit de oven en maak de pakketjes open, en zet ze daarna terug in de oven.
stel de hete-luchtoven in op 200° Celcius en laat ze nog ongeveer 5 minuten garen.

Snijd de blaadjes ijsbergsla klein en verdeel dit in een cirkel over de bordjes.
Snijd de trostomaten doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Verdeel de schijfjes trostomaat over de bordjes in een cirkel op de ijsbergsla.
Strooi een beetje 4-seizoenen peper en zout over de tomaten.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 15 juni 2008.