PORTO BELLO MET PORT SALUT EN HONGAARSE SALAMI

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met Port Salut 50+, Grana Padano (geraspte kaas) en Hongaarse Salami uit de oven. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
4 eetlepels Grana Padano (geraspt),
4-seizoenen peper,
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
160 à 180 gram Hongaarse salami (AH Excellent),
160 gram Port Salut 50+,
4 à 8 blaadjes ijsbergsla,
2 harde uien.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Voeg bij het zaad de Grana Padano.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Leg er een laagje Hongaarse salami in op dezelfde manier als in de foto.
Vul de Porto Bello met het kaasmengsel.
Leg er weer een laagje Hongaarse salami in, zodanig dat het in de Porto Bello zit.

Snijd de Port Salut in plakken van een centimeter en leg deze op de Hongaarse salami, zodanig dat alles binnen de rand valt.
Leg hier bovenop weer een laagje Hongaarse salami.

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
Zet ze in de oven.
Stel de hete-luchtoven in op 200° Celcius.
Laat ze 20 minuten in de oven garen.

Snijd de harde uien doormidden en vervolgens in zeer dunne ringetjes.
Snijd de blaadjes ijsbergsla klein en meng dit met de uien.
Verdeel de ijsbergsla en uien over de bordjes in een cirkel.
Strooi een beetje 4-seizoenen peper over.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 19 juni 2008.