PORTO BELLO MET RAMBOL CRÈME NOTENMIX EN VARKENSFRICANDEAU

tekstbestand

Een gevulde Porto Bello met Rambol Crème Notenmix 55+, Grana Padano geraspte kaas en Varkensfricandeau uit de oven. Een voorgerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Bereidingstijd: 30 à 35 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

4 Porto Bello champignons,
8 eetlepels Grana Padano (geraspt),
vier-seizoenenpeper,
zout,
olijfolie,
1 klein blikje tomatenpuree,
8 plakjes varkensfricandeau,
360 gram Rambol Crème Notenmix 55+,
4 à 8 blaadjes ijsbergsla,
2 trostomaten.

Bereiding:

Schraap het zaad uit de Porto Bello's met een lepeltje, en doe het zaad in een grote kom.
Verwijder de steel en gooi deze weg.

Voeg bij het zaad de Grana Padano.
Meng dit geheel goed met elkaar.

Pak een vel keukenpapier en maak er een kussentje van.
Drenk dit even in de olijfolie, en dep er daarna de buitenkant van de Porto Bello mee in.

Smeer aan de binnenkant een laagje tomatenpuree.
Leg er een velletje Varkensfricandeau in.
Vul de Porto Bello met het kaasmengsel.
Leg er weer een velletje Varkensfricandeau in, zodanig dat het in de Porto Bello zit.

Snijd de Rambol Crème Notenmix in plakken van 1 centimeter dik en verdeel deze over de Porto Bello's.

Pak een vel aluminiumfolie, strijk deze in met een dun laagje olijfolie.
Leg hierop de gevulde Porto Bello's.
Zet ze in de oven.
Stel de hete-luchtoven in op 200° Celcius.
Laat ze 20 minuten in de oven garen (totdat de bovenkant van de Rambol donkerbruin is).

Snijd de blaadjes ijsbergsla klein en verdeel dit in een cirkel over de bordjes.
Snijd de trostomaten doormidden en vervolgens in dunne plakjes.
Verdeel de schijfjes trostomaat over de bordjes in een cirkel op de ijsbergsla.
Strooi een beetje vier-seizoenenpeper en zout over de tomaten.

Zodra de gevulde Porto Bello's uit de oven komen, gelijk in het midden van de bordjes leggen.

Gelijk serveren.

Eet smakelijk!

Een origineel recept van de Happy Chief Cook. Geplaatst op 18 juni 2008.