TERIYAKIZALM (Zoete gemarineerde gegrilde zalm)

tekstbestand

Teriyakizalm (zoete gemarineerde gegrilde of geroosterde zalm), een gerecht bereid door de Happy Chief Cook.

Teriyakizalm met sugarsnaps in teriyakisaus en witte rijst bereid in de oven.

Een heerlijk voorgerecht voor in de zomer op de barbeque.
Als de teriyaki-zalm bereid is moet hij zoet sappig smaken met een krokant velletje.
Het is een eenvoudig gerecht om te bereiden.

Als voorgerecht, gebruikt u zalmmoten van ongeveer 170 gram en de tijd in de oven gaat met ongeveer de helft omlaag.

Bereidingstijd: 2 uur en 45 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

6 eetlepels bruine basterdsuiker,
1 theelepel gemberpoeder,
0,38 liter rund fond (1 pot (Struik)),
6 eetlepels ketjap manis (Trade Mark A),
2 eetlepels maïzena (maïsbindmiddel),
4 eetlepels witte wijn,
4 zalmmoten à 300 gram, 2,5 centimeter dik.

Bereiding:

Los de bruine basterdsuiker en de gemberpoeder op in de rund fond en de ketjap manis.
Breng het mengsel aan de kook.

Meng de maïzena door de witte wijn.

Voeg het aan de rund fond mengsel toe en laat het zachtjes koken totdat het dik wordt.
Laat het daarna 1 uur afkoelen in de koelkast.

Doe de zalm in een ovenvaste schaal en bedek de zalm met de afgekoelde teriyakisaus.
Marineer dit minimaal 1 uur (zet het in de koelkast).

Oven:

Bovenhitte voorverwarmen op 180 graden Celsius.
Rooster de zalmmoten in de hete luchtoven op de 1 na hoogste stand totdat ze goudbruin beginnen te worden (ongeveer 10 minuten aan iedere kant), één keer omkerend.
Bestrijk de moten verschillende malen met de teriyakimarinade tijdens het roosteren.

Barbecue:

Grilleer de zalmmoten op de barbeque op een matig, warm houtskoolvuurtje (ongeveer 10 minuten aan iedere kant), één keer omkerend.
Bestrijk de moten verschillende malen met de teriyakimarinade tijdens het grilleren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 26 Oktober 2010.