TSIE BEI TSE (Kip in een jasje)

tekstbestand

Heerlijke kiploempiatjes met een frisse dipsaus. Een voorgerecht in de keuken van de Happy Chief Cook. Een lekker voorgerecht bij een aperatiefje voor een chinese rijsttafel, of voor op een feestje.

Kiploempiatjes met een frisse dipsaus.

Een lekker voorgerecht bij een aperitiefje voor een chinese rijsttafel, of voor op een feestje.
Tsie Bei Tse is een klein kiploempiatje dat heerlijk smaakt met de frisse dipsaus.

Als hapje bij het aperitief (12 stuks).

Ingrediënten kiploempiatjes:

600 gram kipfilet in reepjes van max. 5 centimeter,
1 eetlepel lichte Chinese sojasaus,
1 theelepel oestersaus of Hoi Sin Saus,
2 theelepels sesamolie,
2 theelepels Chinese rijstwijn of droge sherry,
1 theelepel suiker,
2 theelepels grof geraspte verse gemberwortel,
1 pakje rijstpapier,
12 peultjes of haricots verts of sugarnaps,
olie voor de frituur.

Ingrediënten dipsaus:

2 eetlepel chinese tomatensaus,
1 eetlepel lichte chinese sojasaus,
1 eetlepel chinese rijstwijn of droge sherry,
1 mespuntje vijfkruidenpoeder.

Bereiding kiploempiatjes:

Maak het kippenvlees droog met keukenpapier.
Meng in een kommetje sojasaus, oestersaus, sesamolie, rijstwijn of sherry, suiker en gemberwortel.
Schep het mengsel door de reepjes kippenvlees en laat alles een half uurtje tot een uur staan.
Schep alles van tijd tot tijd even om.

Leg 12 velletjes rijstpapier uit.
Schep op elk velletje een deel van het kippenmengsel en een peultje.
Vouw de velletjes als envelopjes om de vullingen.
Maak de randen van het rijstpapier nat en druk ze stevig aan.

Verhit de olie totdat er een blauwe walm van af begint te komen.
Bak 1 tot 5 pakjes tegelijk goudbruin.
Neem ze met een schuimspaan uit de hete olie, laat ze op de schuimspaan even uitdruipen en leg ze dan op een schaal.

Bereiding dipsaus:

Vermeng de ingrediënten zeer goed met elkaar.

Dit is een frisse dipsaus die zeer goed smaakt bij de kiploempiatjes.
U presenteert met dit, een bijzonder fijn hapje bij het aperitief.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook.