WITLOFBOOTJES GEVULD MET KRABSALADE

tekstbestand

witlofbootjes gevuld met krabsalade, bereid door de Happy Chief Cook.

Deze witlofbootjes gevuld met krabsalade zijn heerlijk.
Zij zijn vrij eenvoudig te bereiden.
Ze kunnen als voorgerecht dienen, maar ook als een amuse of als een heerlijk hapje op een feestje.

Bereidingstijd: 45 minuten + 30 minuten in koeling.
Aantal personen: 5 - 10.

Ingrediënten:

1 struikje witlof,
1 blikje krab (uitlekgewicht 121 gram),
veldsla,
2 kleine vastkokende aardappelen,
3 eetlepels bèarnaisesaus,
0,5 theelepel zout,
0,5 sinaasappel.

Benodigdheden:

steelpannetje,
hakblok/snijplank,
koksmes,
kom,
eetlepel,
keukenpapier,
serveerschaal.

Bereiding:

Breng een liter water aan de kook met het zout.

Borstel de aardappelen schoon onder zacht stromend water en kook ze daarna in 10 minuten gaar.
Giet de aardappelen af en laat ze afkoelen.

Laat het krabvlees uitlekken.

Zoek mooie struikjes veldsla uit voor de garnering.
Snijd een handjevol veldsla in smalle reepjes.

Indien het witlofstruikje niet goed schoon is, het witlofstruikje goed onder zacht stromend koud water afspoelen en dep het daarna droog met keukenpapier.
Haal 10 mooie blaadjes witlof van het struikje.

Snijd de aardappelen in kleine blokjes van 1 centimeter.

Meng de blokjes aardappels met het krabvlees, reepjes veldsla en de bèarnaisesaus door elkaar.

Schep in elk blaadje witlof 1 eetlepel krabsalade.

Zet ze daarna in de koeling.

Snijd de sinaasappel vertikaal doormidden.
Snijd een halve sinaasappel in plakjes en snijd de plakjes sinaasappel doormidden.

Garneer de schaal met de struikjes veldsla.

Garneer elk witlofbootje met een stukje sinaasappel.

Koud serveren.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 16 Juni 2012.