EngelsGELE RIJST MET ROZIJNEN

tekstbestand

Gele rijst met rozijnen. Een gerecht uit Zuid Afrika, bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijk zacht zoet bijgerecht, bijvoorbeeld in combinatie met Sosaties.
Het is een heel eenvoudig gerecht om te bereiden, met weinig werk.

Bereidingstijd: 25 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

400 gram Surinaamse witte rijst,
50 gram suiker,
0,8 theelepel kurkumapoeder (koenjit),
2 theelepels zout,
0,8 eetlepel boter,
0.8 theelepel kaneelpoeder,
200 gram rozijnen,
0,8 theelepel geraspte citroenschil.

Bereiding:

Doe alle ingrediënten in de pan.

Giet het water* erbij en breng het aan de kook.
Roer alles goed door elkaar en leg het deksel op de pan.
Zet het vuur laag en laat het 10 minuten sudderen.
Af en toe even alles omroeren.

Zet het vuur uit en laat het nog 10 minuten staan met het deksel op de pan.

*Voor de rijst heeft u op elk kopje rijst 1,25 kopje water nodig.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 9 April 2010.