GEMARINEERDE GEBAKKEN VIS

tekstbestand

Gemarineerde gebakken kabeljauw

Dit gerecht werd gemaakt voor zeelui die op doorreis waren.
In de marinade bleef de vis zeker enkele dagen goed.

Bereidingstijd: 25 minuten + minimaal 2 ,5 uur koelen.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

800 gram (diepvries) kabeljauwfilet,
4 eetlepels zonnebloemolie,
2 grote uien,
0,1 liter kruidenazijn,
1/2 eetlepel kerriepoeder,
1 theelepel koenjit (kurkuma),
1 theelepel zout,
0,5 eetlepel suiker.

Bereiding:

Laat de kabeljauw ontdooien.
Pel de uien en snijd ze in dunne ringen.
Roer in een steelpan (geen aluminium!) de kruidenazijn, de kerriepoeder, de koenjit, het zout en de suiker door elkaar en voeg de uien toe.
Breng dit mengsel aan de kook en laat het ongeveer 5 minuten heel zachtjes sudderen.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de kabeljauwfilet in ca. 8 minuten lichtbruin en gaar.

Leg ze naast elkaar op een platte schaal. Schenk de kruidenazijn met uien over de kabeljauw.
Laat het gerecht afkoelen, en daarna in de koelkast minstens 2 uur door en door koud laten worden.

Lekker met een Zuid Afrikaanse Aardappelsalade.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Mei 2013.
Bron origineel recept: Koos Manders.