GEVULDE PAPRIKA'S

tekstbestand

Gevulde groene paprika met een gehakt-rijst-mengsel. Bereid door de Happy Chief Cook.

Speculaaskruiden en sinaasappelsap zijn verrassende ingrediënten in deze gevulde paprika's.

Aantal personen: 4.
Bereidingstijd: 55 à 60 minuten.

Ingrediënten:

120 gram witte en wilde rijst,
2 middelgrote uien,
4 groene paprika's,
250 gram mager rundergehakt,
1 theelepel speculaaskruiden,
3,5 eetlepels mangochutney (uit potje),
1 handsinaasappel,
4-seizoenenpeper,
zeezout,
water,
4 stukken aluminiumfolie (ongeveer 20 x 20 centimeter).

Bereiding:

Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing.

Pel de uien en snipper ze fijn.

Was de paprika's en snijd de bovenkant eruit.
Verwijder de zaadlijsten.

Pers de sinaasappel uit.

Bak in een droge koekenpan het gehakt in ongeveer 5 minuten rul.
Bak de ui ongeveer 3 minuten mee.

Meng de speculaaskruiden, mangochutney en het sinaasappelsap door het gehaktmengsel.
Breng op smaak met peper en zout.
Kook het vocht in totdat er nog maar weinig over is.

Schep de rijst door het gehaktmengsel.

Leg de stukken aluminiumfolie naast elkaar.
Vul de groene paprika's met het rijst-gehaktmengsel en zet ze elk op een stuk folie.
Besprenkel elke halve paprika met 2 eetlepels water en vouw de folie dicht.
Grill de gevulde paprikapakketjes onder een voorverwarmde hete grill in ongeveer 15 à 20 minuten.

Gevulde groene paprika met een gehakt-rijst-mengsel. Open gesneden. Bereid door de Happy Chief Cook.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 12 April 2009.