GEVULDE ZEEKREEFTENSTAART (voorgerecht)

tekstbestand

 

Voor: 8 porties

Ontdooi 8 zeekreeftenstaarten.
Schenk in een grote pan over de zeekreeftenstaarten:
warm water uit de kraan totdat de zeekreeftenstaarten net onderstaan.

Voeg dan toe:
1 theelepel zout en 1/2 citroen, in stukjes gesneden.
Leg een deksel op de pan en laat de inhoud 5 minuten zachtjes sudderen.
Draai het vuur uit en laat de staarten gedurende 30 minuten in het water staan.
Laat alles afkoelen en laat de staarten daarna uitlekken.

Snijd rond de rand aan de onderkant om het kreeftenvlees eruit te halen.
Snijd het vlees in stukken.

Doe het vlees in een grote kom.
Voeg dan toe:
250 g knolselderie, in blokjes gesneden,
125 g suikermeloen, in blokjes gesneden, en
125 g mayonaisse, vermengd met
1 theelepel kerriepoeder
1 theelepel paprikapoeder en
1 theelepel gemberpoeder.

Meng alles met het kreeftenvlees goed door elkaar en verdeel het mengsel over de schalen van de kreeft, hoog opgehoopt.

Garneer dit met:
1 reepje spaanse peper en
2 zwarte olijven.

Snipper een krop sla.

Maak op 8 bordjes een bedje van de gesnipperde sla.
Leg 1 zeekreeftenstaart op elk bedje met 1 stukje citroen ernaast.

Eet smakelijk!

Bron: Koos Manders