GROENE BONENSALADE

tekstbestand

Groene Bonensalade, een recept uit Zuid Afrika bereid door de Happy Chief Cook.

Een heerlijke knapperige salade van snijbonen, zoete witte ui en groene olijven met een dressing van slaolie, citroensap, zwarte peper en zeezout gegarneerd met een paar schijfjes citroen.
U kan deze groene bonensalade ruim van tevoren maken.

De snijbonen wanneer ze gekookt zijn moeten net iets verder dan beetgaar zijn, proef dus regelmatig tegen de tijd dat ze gaar worden.

Bereidingstijd: 25 minuten + een paar uur in de koeling.
Aantal personen: 2.

Ingrediënten:

250 gram verse snijbonen,
1 witte zoete ui,
2 eetlepels slaolie,
1 citroen,
3 theelepels zeezout,
0,5 theelepel zwarte peperkorrels,
10 groene olijven met piment.

Bereiding:

Was de snijbonen schoon en haal de topjes eraf.
Snijd de snijbonen in hele dunne reepjes.
Doe de snijbonen in een pan met net genoeg water zodat ze net onderstaan.
Voeg 2 theelepel zeezout aan het water toe en breng het aan de kook.
Laat de snijbonen gaar koken in ongeveer 10 à 15 minuten tijd.
Giet daarna de snijbonen af.

Snijd kop en kont van de witte zoete ui en daarna vertikaal doormidden.
Verwijder de bruine vellen en snijd de witte zoete ui daarna in zeer dunne ringen.

Snijd de citroen doormidden en pers een halve citroen uit.

Maal de zwarte peperkorrels samen met het zeezout fijn.

Meng in een grote kom de warme snijbonen met de uien en de groene olijven.

Meng vervolgens het citroensap, slaolie, zeezout en zwarte peper goed met elkaar, en schenk dit over de groene bonensalade.

Dek de kom af en laat het flink afkoelen in de koelkast.

Serveer ze als groenten (zonder sla) gegarneerd met een paar schijfjes citroen.

Eet smakelijk!

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 18 December 2011.

Bron origineel recept: Koos Manders.