EngelsZOETE AARDAPPELSOEP

tekstbestand

Zoete aardappelsoep, een gerecht uit Zuid Afrika bereid door de Happy Chief Cook.

De zoete aardappelsoep is vrij eenvoudig te bereiden.
De soep is vrij dik, zoet en pittig.

Deze zoete aardappelsoep is een vegetarisch gerecht.

Bereidingstijd: 1 uur en 15 minuten.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

2 grote zoete aardappels (bataat),
1 winterwortel,
4 eetlepels slagroom,
1 centimeter verse gember,
100 gram cashewnoten,
1 ui,
1 bolletje solo clove knoflook,
2 blokjes tuinkruidenbouillon,
1 liter water,
2 eetlepels bloem,
cayennepeper naar smaak,
1 volle theelepel vijf kruiden poeder,
2 eetlepels zonnebloemolie,
zout naar smaak,
4-seizoenen peper naar smaak.

Garnering:

verse peterselie.

Voorbereiding:

Schil de ui en snij het daarna in 8 stukken.

Verwijder de schil van de gember en hak het fijn.

Snij het kontje van de solo clove knoflook en daarna doormidden.
Verwijder de harde vliezen.
Hak de solo clove knoflook fijn.

Was de winterwortel en snij het in stukjes.

Schil de bataten (zoete aardappelen) en snij ze dan in stukken.

Bereiding:

Verhit de zonnebloemolie in een pan met een dikke bodem en laat de gember, knoflook, ui en wortel op een zacht vuurtje vijf minuten zacht worden.

Strooi er de bloem over en schep alles goed door elkaar.
Laat het een paar minuten pruttelen onder voortdurend roeren.

Verkruimel de tuinkruidenbouillon blokjes en roer dit door de gebakken groenten.
Giet er een liter heet water erbij.

Doe de stukken aardappel in de pan.
Laat ze in veertig minuten zacht en gaar koken.

Pureer de soep met de staafmixer of doe het in de blender.

Mocht de zoete aardappelsoep te dik zijn, dan kan u er een scheutje water aan toevoegen.

Breng de soep op smaak met zout, 4-seizoenen peper, cayennepeper en een dikke theelepel 5 kruiden poeder.
De soep moet tegelijk zoet en pittig smaken.

Serveren:

Verdeel de cashewnoten over de borden.
Schep de soep in de borden en schenk 1 eetlepel slagroom in de soep.
Sprenkel er wat fijngehakte peterselie overheen.

Eet smakelijk!

Recept uit ‘Prickly pears and pomegranates’.

Bereid door de Happy Chief Cook, geplaatst op 29 Januari 2011.