ZUID AFRIKAANSE AARDAPPELSALADE

tekstbestand

Zuid Afrikaanse aardappelsalade met yoghurt-bieslookdressing en gemarineerde gebakkel kabeljauw

Zuid Afrikaanse aardappelsalade met yoghurt-bieslook dressing en gemarineerde gebakken kabeljauw.

Deze aardappelsalade bereid u al een halve dag van tevoren.

Bereidingstijd: ongeveer 1,5 à 2 uur.
Aantal personen: 4.

Ingrediënten:

575 gram aardappelen (Nicola),
1 ui,
1 kleine rode paprika,
1 kleine gele paprika,
1 kleine groene paprika,
3 zongedroogde tomaten op olie,
200 gram winterwortel,
5 augurken,
15 gram verse peterselie,
0,5 liter magere yoghurt,
1 limoen,
1 theelepel franse mosterd,
2 eetlepels kerrie masala,
15 gram verse bieslook,
2 à 3 theelepels suiker.

Bereiding aardappelsalade:

Schil de aardappelen, vervolgens in plakjes van 1 centimeter dik snijden, daarna in reepje van 1 centimeter en vervolgens dobbelsteentjes van 1 centimeter.
Spoel de aardappel dobbelsteentjes onder stromend koud water af en dep ze droog met keukenpapier.
Frituur de aardappel dobbelsteentjes gaar en lichtbruin.
laat ze daarna afkoelen.

Snijd de kop en kont van de ui, halveer de ui langsover en verwijder de bruine vellen.
Snipper de ui zeer fijn.

Snijd de paprika's langs de naden door en haal de parten paprika van de zaadbol.
Verwijder het zaad en de witte zaadlijsten.
Snijd de paprika's in kleine dobbelsteentjes.

Snijd de zongedroogde tomaten in zeer kleine stukjes.

Schil de winterwortel, en snijd met een dunschiller de winterwortel in dunne plakjes.
Snijd de plakjes winterwortel in stukken van 5 centimeter.
Snijd de stukjes winterwortel in ragfijne reepjes.
Blancheer de winterwortel 30 seconden in kokend heet water, en spoel ze dan onder de kraan af totdat ze helemaal afgekoeld zijn.
laat ze dan uitlekken en knijp het water er zoveel mogelijk uit.

Snijd de augurken in kleine dobbelsteentjes.

Hak de peterselie fijn.

Meng alle voorgaande ingrediënten met elkaar.

Zet de Zuid Afrikaanse aardappelsalade enkele uren in de koeling zodat deze door en door koud is.

Bereiding yoghurt-bieslook dressing:

Pers de limoen uit en vang het limoensap op.

Hak de bieslook fijn.

Klop het limoensap door de magere yoghurt tot een gladde saus.
Voeg de Franse mosterd en de kerrie masala toe en klop het weer tot een gladde saus.
Voeg de fijngehakte bieslook toe en meng alles goed door elkaar.

Proef de saus en maak het op smaak af met de suiker.

Bewaar de yoghurt-bieslook dressing in de koeling tot het gebruikt gaat worden.

Serveren:

Verdeel de Zuid Afrikaanse aardappelsalade over de borden.

Klop de yoghurt-bieslook dressing nog even goed op.
Lepel de yoghurt-bieslook dressing over de aardappelsalade.

Eet smakelijk!

Origineel recept van de Happy Chief Cook, geplaatst op 4 Mei 2013.